28
Etusivu > Rakentaminen > Kustannuslaskuri

Me tiedämme, mitä kivitalon rakentaminen maksaa.

Mitä suurempi ja monimuotoisempi talosi on, sitä tärkeämpää on sitoa hankkeen osa-alueiden kustannukset mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Näin pystyt parhaiten varmistumaan siitä, että alustava budjettisi pitää loppuun asti mahdollisimman pienellä virhemarginaalilla.

Lammi-Kivitalot pyrkii tarjoamaan asiakkaalle mahdollisimman suuria kokonaisuuksia sidottuun hintaan. Isot kokonaisuudet, tuotteet, suunnittelu ja hyvä toteutus saumattomana kokonaisuutena takaa asiakkaalle mahdollisuuden saavuttaa omat tavoitteensa. Suosituksemme on, että sidot 2/3 budjetistasi näihin isoihin kokonaisuuksiin, joiden osalta kustannukset siten pysyvät varmasti hallinnassa, ja jätät itsellesi 1/3 pelivaraa pintamateriaaleihin, kodinkoneisiin ja muihin toiveidesi mukaisiin yksityiskohtiin.

Käytä budjettisi taiten

Asiantuntijamme ovat sitä varten, että pystyt tekemään päätöksiä tosiasioiden pohjalta. Kannattaako valita lämmitysjärjestelmäksi maalämpöpumppu vai sähkölämmitys? Onko järkevää investoida energiatehokkaisiin ikkunoihin? Entä pintamateriaalit? Säästetäänkö lattianpäällysteissä ja laitetaan se raha saunaosastoon? Sinä päätät kaikesta tästä.

Yhtä olennaista on huolehtia siitä, että laatu ja kustannukset kulkevat käsi kädessä.

Ensin karkea tavoitehinta-arvio

Ensimmäisen, karkean tavoitehinta-arvion uudisrakennuskohteelle saat kätevästi Talopelin avulla. Näet siitä jo suuntaa-antavasti, riittääkö budjettisi haluamasi kokoiseen ja muotoiseen taloon. Uskallatko rakentaa lisäsiiven vai kannattaako sittenkin pienentää hahmottelemaasi huonealaa ja suunnitella tilankäyttö toimivaksi niissä rajoissa, kuin budjettisi sallii?

... ja siitä turvalliseen kustannusten hallintaan

Yksilöllisissä taloissa lopullisiin kustannuksiin vaikuttavat lukuisat valinnat arkkitehtuurin monimuotoisuudesta pintamateriaaleihin sekä monet energiatehokkuuden, taloautomaation ja yleisen varustelutason suhteen tehtävät valinnat. Kannattaa siis huomioida, että Talopelillä ja muilla verkosta löytyvillä kustannuslaskureilla saa kokonaiskustannuksista suuntaa antavia arvioita, jotka voivat muuttua merkittävästikin em. valintojen seurauksena. Suosittelemmekin aina käyttämään ammattilaista lopullisen kustannusarvion tekemiseen.