90
Etusivu > Rakentaminen > Projektin aikajana

 Päätöksestä toteutukseen

Kun tontti on hankittu ja olet tehnyt päätöksen lähteä rakentamaan kanssamme sekä luonut alustavan budjettinäkemyksen, voi taloprojektisi käynnistyä. Vaiheita on lukuisia – jo ennen kuin tonttityöt voivat alkaa, on moni asia otettava huomioon: erilaisten lupien hankkiminen, naapurikuuleminen jne. Tämä aika on kuitenkin sinun puolellasi. Ehdit miettiä suunnitelmaasi ja nukkua useammankin yön yli. Ehdit kuunnella muiden kokemuksia (lue myös Talotarinat !), kerätä tietoja ja tunnustella eri mahdollisuuksia. Suunnitteluvaiheessa hoppu ei ole hyväksi, sillä näiden päätösten kanssa elät talossasi tulevaisuudessa.

Suunnitteluvaihe kestää joistakin viikoista useisiin kuukausiin tai jopa pitempään – täysin itsestäsi riippuen. Huolella suunniteltu projekti tuottaa onnistumisia monin tavoin: saat yksilöllisen lopputuloksen ja projektisi toteutetaan kustannustehokkaasti, laadukkaasti ja aikataulussa.

Rakenna kestäväksi

Rakentaminen vie talostasi riippuen joistakin kuukausista vuoteen. Suosittelemme mielellämme sinulle Lammi-rakentamisen osaavaa työporukkaa rungon pystyttämiseen – näin työ sujuu nopeasti ja takuulla laadukkaasti. Jos päätät itse tehdä osan töistä, neuvomme ja autamme sinua. Jos haluat, voimme myös hoitaa koko rakennusprojektin puolestasi ammattilaisverkostomme kautta.

Vaivatonta toteuttamista varten meillä on sähköinen projektinhallintasovellus, jonka avulla toimijoiden ja materiaalitoimitusten aikataulut synkronoidaan siten, että työ on mahdollisimman sujuvaa. Sovellus kertoo hyvissä ajoin, milloin jokin tavaratilaus on tehtävä, jotta seuraava työvaihe voi toteutua ajallaan. Sen avulla pysytään myös ajan tasolla esimerkiksi mahdollisista viivästyksistä jonkin toimituksen kohdalla. Näin voidaan optimoida ajankäyttöä muilla alueilla ja siten pitää projekti silti kurssissaan.

Muista suunnitella piha

Myös pihan perustukset tehdään mieluiten jo talosi perustamisvaiheessa. Siten voit rakentaa muurin, pengerrykset rinnetontille, aidan, suihkulähteen tai muut haluamasi pihaelementit ilman erillisiä kaivutöitä jo valmistuneen talon ympäriltä. Jos teet pihan viimeistelytyöt heti taloprojektisi yhteyteen, kannattaa siihen varata vuodenajasta ja pihatöiden laajuudesta riippuen kuukaudesta vuoteen.

Panosta pitkällä tähtäimellä

Talon rakentaminen suunnittelusta pihatöihin vie kaikkiaan aikaa noin 24–36 kuukautta. Voimme toki toteuttaa sen paljon nopeamminkin, jos niin haluat – se on mahdollista, kun suunnitelmasi ovat täysin selvät. Kokemuksesta voimme kuitenkin kertoa, että kun turha kiire jätetään pois, se näkyy positiivisesti suunnittelun tarkkuudessa, kustannusten hallinnassa ja laadukkaassa toteutuksessa.

Suunnittelu pitkällä tähtäimellä näkyy tuloksissa - Lammi-kivitalot