Etusivu > Rakenteet > Rakennuksen runko > Ontelolaatat

Ontelolaatalla talosi ala-, väli- ja yläpohjat 

Lammi-Kivitalojen yhteistyökumppani betonisten valmisosien tuottajana on alan johtava toimija Parma Oy. Meille on tärkeätä tuotteiden korkea laatu, nopea ja varma toimitus sekä mutkaton, aktiivinen yhteistyökumppanuus. Kaiken tämän takaa Parma, jolta korkealaatuisten betonisten valmisosien lisäksi saamme uusinta tuotetietoutta, tuoreimpia toimintatapoja ja parasta projektiosaamista.

Ontelolaatat on nerokas ratkaisu rakennuksen välipohjien toteuttamiseen nopeasti ja edullisesti. Betonin raskasta painoa on kevennetty laatan pituussuuntaisilla onteloilla. Suhteellisen kevyt rakenne ja tehokas raudoitus mahdollistavat pitkienkin jännevälien rakentamisen ontelolaatalla. Pientaloissa ontelolaatan yleisin käyttökohde on kivirakenteisen kellarikerroksen katto. Tuulettuvan alapohjan uusi tuleminen on lisännyt ontelolaatan suosiota ryömintätilaisten alapohjien kantavana rakenteena.

Laatan raudoitus kuormituksen mukaiseksi

Pientaloissa yleisesti käytettyjä laattatyyppejä ovat P18 (175 mm), P20 (200 mm) ja P27 (265 mm). Laatan sisälle on sijoitettu kohteen kuormituksen ja jännevälin mukaan mitoitetut esijännitetyt vetoteräkset. Oikeaoppisesti ja käyttökohteen mukaisesti raudoitettu ontelolaattaelementti kestää hyvin sille lasketut kuormat ja esimerkiksi kantavia rakenteita voidaan rakentaa osittain suoraan ontelolaatan päälle.

Tutustu Parma Oy:öön tästä.