Betoniporras on luonnollinen valinta kivitaloon

Betoniporras on luonnollinen valinta kivitaloon - Lammi-kivitalot

Kauttamme saat suomalaiset Elemento-porraselementit, jotka tuottaa Rudus Oy. Yksikön toiminta on sertifioitu ISO 9001:2000 -laadunhallintajärjestelmästandardin ja ISO 14001:2004 -ympäristöjärjestelmästandardin mukaisesti ja tuotteilla on oikeus käyttää FI-merkkiä.

Betoniportaat on hyvä valinta pientalon portaiksi. Betoni antaa portaalle jämäkän olemuksen ja portaan massa estää hyvin askeläänet. Porras voidaan asentaa jo rakennuksen runkovaiheessa ja näin saadaan työmaalle helppo ja turvallinen kulku eri kerroksiin. Betoniporras on takuuvarmasti hiljainen ratkaisu, puuportaista tuttu natina on historiaa. Portaat voidaan pinnoittaa puulla, parketilla, laatalla tai neulehuopamatolla.

Porraskaiteet

Lemminkäinen valmistaa myös kaiteet ja käsijohteet, jotka toimitetaan pintamaalattuna vakiosävyyn, kiinnitysjalat irrallaan. Kaiteet suunnitellaan aina kohdekohtaisesti. 

 

Kauttamme saat suomalaiset Elemento-porraselementit - Lammi-kivitalot

Teknistä tietoa portaista

Jos valitset kierreportaat: kaikkia porrastyyppejä valmistetaan oikealle tai vasemmalle kiertäviä.

Ääneneristys
Tietyissä tapauksissa tarvittaessa portaiden liitokset toteutetaan neopreenikumin kera.

Palokesto
Vakioportaiden paloluokka on R60, paitsi sivupalkkiportaiden R30. Portaita voidaan valmistaa myös muihin paloluokkiin.

Suunnittelukäyttöikä ja rasitusluokat
Sisäportaat valmistetaan 100 vuoden suunnittelukäyttöikään rasitusluokassa XC1 ja ulkoportaat 50 vuoden suunnittelukäyttöikään rasitusluokassa XC3, XC4 ja XF3. Emme suosittele liukkaudentorjuntasuolojen käyttöä jään ja lumen poistamiseen porrasaskelmilta, koska suolat pitkään käytettynä rapauttavat betonia. Sellaisten portaiden askelmien pintamateriaaliksi, jotka ovat voimakkaassa suola- ja pakkasrasituksessa (XF4), suosittelemme luonnonkiveä.

Tutustu Elemento-porraselementteihin tästä.